Ранні овочі на ринках області забраковують через нітрати

2019-04-11, 09:06
  0     0

З початком весни на прилавках продуктових ринків Житомира і області з’явилися перші овочі, коренеплоди та зелень нового сезону. Але не всі овочі, привезені на ринок, потрапляють до продажу – 20% з них вибраковують через перевищений вміст нітратів.

Про це 10 квітня поінформувала прес-служба головного управління Держпродспоживсужби в Житомирській області.

На агропродовольчих ринках області функціонують державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, тут проводять дослідження на нітрати кожної партії овочів і фруктів, що надходять для реалізації.

«З березня на агропродовольчих ринках почали з’являтися ранні овочі такі як редиска, капуста, огірок, кабачок. Лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках виявляють перевищення нітратів приблизно в 20 % від загального об’єму продукції, що надходить. В основному зараз перше місце по кількості випадків перевищення нітратів займає редиска, далі іде огірок і капуста, всі інші ранні овочі мають поодинокі випадки виявлення перевищень максимально допустимих рівнів нітратів. Вся продукція, в якій встановлюються випадки перевищень нітратів, не допускається до реалізації», – зазначають у Держпродспоживслужбі.




Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Коментарів 0